Kurum Adı : Fatih Ortaokulu
WEB Adresi : http://nazillifatihortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Yeni Mah. 68. Sk. No.14 A NAZİLLİ/AYDIN

VİZYON
Türkiye´nin en kaliteli okullarından biri olmak istiyoruz ki okulumuz;Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyen, onları yaşam felsefesi olarak kabul eden bireylerin yetiştirildiği,Öğrenmenin sınıf geçme yerine bir ihtiyaç olarak görüldüğü,Öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerin sürekli olarak bağlantı halinde bulunduğu,Demokratik yaşam felsefesinin herkes tarafından benimsendiği,Çağdaş gelişmelerin yakından izlendiği ve herkes tarafından kullanıldığı,Araştırmacı, bilgiyi hayata uygulanabilen bireylerin yetiştirildiği,Bilgisayar başta olmak üzere teknolojik araç ve gereçlerin asgari düzeyde de olsa kullanım becerisinin kazanıldığı,Öğrenci merkezli eğitim anlayışının benimsenip uygulandığı,Bilgiyi hazır olarak alıp tüketen bireyler olmak yerine, bilgiyi üretmek için çaba sarf eden insanların yetiştirildiği,Disiplin zor kullanarak sağlanması yerine "Öğrenme ihtiyacı yaratılarak" sağlandığı,

MİSYON
Eğitim-Öğretim hizmetinden yararlananlara , kaliteli eğititm hizmeti sunmak Biz , Fatih Ortaokulu Öğretmenleri ; Bütün öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, onların tüm yeteneklerini geliştirmek, bilimsel bilgiyi, iyi ve çağdaş teknolojiyi tanımalarını sağlamak, insan haklarına ve temel özgürlüklere saygı duyan birer fert olarak yetişmelerini sağlamak ve 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.

BAŞARILAR
Fen liselerine, Anadolu özel Anadolu , Sağlık Meslek liseleri, Askeri liselere her yıl %80 üzerinde öğrenci göndermektedir.Matematik olimpiyatlarında , Spor alanlarında, Resim dalında , Satrançta başarılar elde etmiştir.

Öğretmen Sayısı : 60
Rehber Öğretmen Sayısı : 3
Öğrenci Sayısı : 1100
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : SABAH 08.00 - 14.20
Derslik Sayısı : 30 Atölye-İşlik Sayısı : 2
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 1 Müzik Sınıfı Sayısı : 1
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : -
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Merkez
Ulaşım : Yürüyerek - Şehiriçi Minibüs
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : İlçe Merkezi

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Futbol, Futsal, Bocce, Satranç, Voleybol, Atletizm ... dallarında kız/erkek takımları, küçükler ve yıldızlar kategorilerinde yarışmalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikleri : TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Her Yıl Düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+ KA1- Bireylerin Hareketliliği "Fatih´e Acil AB Rh+" adı ile 01/07/2014-30/06/2016 tarihleri arası proje yürütülmüştür.

DİĞER HUSUSLAR
: